Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A depresszió fajtái

2008.07.14

 

Kép

A depresszió fajtái:

Major depresszió Ez a betegség gyengíti az ember munkavégző képességét, gátolja a jó alvást és a rendes táplálkozást. Az ember úgy működik, mint ahogyan normális helyzetben tenné. A major depresszió nem engedi, hogy az emberek élvezzék azokat a dolgokat, amik egyszer valaha élvezetesek voltak. Az emberek magukról és a világ dolgairól negatívan kezdenek gondolkodni. A major depresszió mindig elgyengít és többször előfordulhat az ember élete során.

KépDisztímia, hangulatzavar Egy enyhébb, de tovább tartó típusa a major depressziónak. A disztímiás zavarban szenvedő emberek könnyen lehetnek egész életen át enyhén depressziósak, olyannyira, hogy ez úgy tűnjön, része a személyiségüknek. Amikor egy beteg végre kezelteti magát, nem ritka, hogy az állapotával több éven keresztül is harcolnia kell.

Biploáris zavar A bipoláris zavar, más néven mániás depresszió. Ezt az állapotot úgy írhatnánk le mint váltakozás a depresszió és az emelkedett hangulat, vagy robbanékony viselkedés (mánia) között. Azoknál az embereknél, akik bipoláris zavarban szenvednek, a depresszió lehet nagyon komoly, és a mánia szélsőségesen befolyásolhatja az ítélőképességet. A mánia alatt az ember viselkedése nemtörődöm, örömét leli esetleg vad bulizásban vagy promiszkuitásban. Könnyen előfordulhat, hogy nem érzi tetteinek súlyát, elveszti valóságérzetét.

Kép
Cyclothymia Egy gyengébb de maradandóbb típusú bipoláris zavar. Az egyén hangulata a kevésbé súlyos, enyhe fokú elmebaj(mánia) és a kevésbé súlyos depresszió között váltakozik

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.